dinsdag 23 april 2013

Hoe genieten een "way of life" kan zijn

Genieten...een way of life? Tuurlijk kan dat!
Wen jezelf stil te staan bij de kleine dingen. Vraag je iedere keer af wat je van iets vind én probeer dat wat er gebeurt positief te benoemen. Dan heb ik het niet over grote dingen die op je pad komen. Die beoordeel je automatisch wel. Een geboorte van een kind zal praktisch iedereen als een wonder beschouwen. Een nieuwe geliefde geeft  vlinders in je buik wat je uiteraard vanzelf opvalt.

Nee, de gewone dingen even positief benoemen. Het bakkie koffie die je drinkt even lekker "proeven", de zon die door de bomen schijnt bewonderen, het eendje in het gras bekijken en zien wat voor mooie kleuren zo'n alledaags diertje eigenlijk heeft.Het padje is niet eng maar een diertje dat weer tevoorschijn komt voor een mooie zomer.  Let eens niet op de poep die het zwaluwtje achterlaat maar geniet van het levendige gekir van de vogeltjes en wees je bewust van de tocht die dit diertje achter zich heeft (uit Afrika!)en toch maar weer mooi terug komt naar jouw huis!

We hebben zo vaak de neiging om de negatieve dingen als eerste te benoemen. Het positieve slaan we gemakshalve over. Zonde, zonde....

Dingen positief benaderen laat je ook veel milder zijn in je oordeel. Een druk kind is niet lastig maar "enthousiast". Wedden dat jouw houding ten opzichte van dit kindje vanzelf vriendelijker is als je zijn gedrag anders (lees: positiever) benoemt?!

Als je jezelf aanwent de dingen positief te benoemen én bewust te zijn van de dingen om je heen, ben je ook bewuster van het feit dat je geniet! Of misschien moet ik zeggen: dat er genoeg is om van te genieten!

Geef genieten een kans: wees positief, leef bewust van de dingen om je heen én bewaar de mooie herinneringen in je hart! (of ga hier creatief mee aan de slag, maar daarover later meer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert!