maandag 17 juni 2013

Relaxplekje


Een plekje, voor jou alleen…jouw eigen “kattenmandje” waar je lekker even mag uitrusten, een goed boek kan lezen, mag soezelen of wat jou dan ook even lekker laat genieten.
Gewoon, een eigen plekje dus. Richt een hoekje in de kamer, slaapkamer, tuin of misschien wel een ander fijn plekje in huis, in zoals JIJ het mooi vindt. Met een lekkere stoel, of misschien heb je liever een zitzak. Een klein tafeltje, wat kaarsjes misschien. En gebruik dat hoekje lekker om even tot jezelf te komen.
Misschien hou je iedere dag al wel een meditatiemomentje of een stiltetijd. Dat kan je perfect op je eigen plekje doen. Maar je kan natuurlijk ook heerlijk een boek lezen en even lekker wegdromen.
Zorg ervoor dat dit plekje bekend is bij de overige bewoners als JOUW plekje. Zodat niet iemand anders jouw “mandje” opeens inpikt of verandert.
Maak er een gewoonte van iedere dag even tot jezelf te komen en gebruik jouw plekje daarvoor. Het is aan jou hoe je dat wilt doen als je er maar even rustig geniet!

In de zomer is zo’n hoekje natuurlijk ook heerlijk om in de tuin te hebben. Probeer eens niet alleen in terras-ideeën te denken. Gewoon lekker aan de slootkant zitten, bijvoorbeeld, kan ook heerlijk zijn. Voor het gemak zou je hier dan een kleedje kunnen neerleggen of een leuk klein stoeltje. Je kan er een echt hoekje van maken maar er ook juist voor kiezen om dat niet te doen en juist gewoon in het gras te gaan zitten! JIJ moet je er lekker bij voelen. Luister dit keer eens alleen naar JOUW idealen en niet naar wat anderen ervan verwachten. Want dit wordt JOUW “kattenmandje”! 

2 opmerkingen:

  1. Hmmm... een 'kattenmandje' dat klinkt alleen al zo knus! Goeie tip, Wil!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je bericht op mijn blog. Twee van mijn poezen lijken op die van jou, ook zwart/wit. Dat zijn Robin en Guusje. Nou ja, Guusje.....hj is bepaald geen Guusje meer. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!