donderdag 31 oktober 2013

Hier en nu!

Ken je dat: je bent heerlijk een daagje weg. Alles werkt mee: het weer, de mensen om je heen zijn je dierbaar, waar je bent is een favoriete plek enz, enz.
Maar geniet je ook echt? Je denkt van wel, maar eigenlijk loop je met je hoofd helemaal niet daar waar je bent. Je bent bezig met het werk wat op je ligt te wachten. Of je vraagt je af of het niet beter was geweest om dit geld te gebruiken voor iets nuttigs. Je let meer op de dingen die minder zijn (het gezeur van de mensen om je heen, waar je zelf helemaal niets mee te maken hebt...). Je ziet nu al op tegen de terugreis enz enz.

Stop! Wat heeft het voor zin om te piekeren over dingen waar je nu, op dit moment helemaal niets (meer) aan kan veranderen? Wat schiet jij (en de mensen die bij je zijn) hier nu mee op?

Niets, helemaal niets! Het enige wat je ermee bereikt is dat je al het moois wat je NU overkomt niet echt ervaart. En dat is toch jammer! En dus volstrekt niet nodig.
Probeer te genieten van het nu! Van de dingen die je NU ervaart. En blijf niet hangen in dingen die je NU toch niet (meer) kan veranderen. Want dat is alleen maar zinloos bezig zijn en verloren mooie momenten.

Wees dankbaar voor wat je nu beleeft. 

4 opmerkingen:

 1. Helemaal eens met wat je schrijft, al blijft het een valkuil.
  Ik hou me maar voor dat erkenning de eerste stap is naar het oplossen:-)
  Goed stukje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel herkenbaar,ik probeer het wel,maar lukt niet altijd hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben mezelf hier bijzonder hard op aan het trainen. Moet me soms 20x per dag terugroepen, maar met kleine stapjes vooruit lukt het me! Fijn dat je dit neerschrijft.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!