donderdag 21 november 2013

positieve tips #10

Als toerist rondlopen in je eigen stad
opent nieuwe inzichten
Je kent het wel: op vakantie lekker slenteren door de stad...een terrasje pakken. Je verwonderen over die leuke kleine museumpjes, die mooie kerken, grappige steegjes enz. Je neemt er alle tijd voor en geniet met volle teugen. Je wilt alles weten, cultuur snuiven, en ieder momentje in je geheugen prenten.

Hoe anders is het thuis. Je snelt van de parkeerplaats naar de winkels die je wilt bezoeken. Drinkt snel een bakkie bij Albert Hein, draaft verder om zo snel mogelijk weer thuis te zijn....en hunkert naar die heerlijke vakantietijd.

Stop! Die vakantieplekken zijn natuurlijk mooi. Maar weet je wat er gebeurt als je als toerist je eigen stad (of omgeving) gaat bekijken? Neem eens lekker een keer de tijd om je eigen stad te ontdekken alsof alles nieuw is. Geen vooroordelen, geen gemor. Kijk eens naar de gebouwen waar je anders gedachteloos langs draaft. Bewonder een keer het interieur van de kerk waar je normaal niet komt. Ga op zoek naar de kleine bezienswaardigheden die jouw stad ook vast heeft. Maak foto's van de dingen die om je heen gebeuren/die je tegenkomt. Drink een lekker drankje in alle rust op een terrasje en vooral: neem de tijd om bewust aanwezig te zijn en alles op te snuiven!

Plan een daagje vakantie in eigen stad (polder, bos of wat dan ook...) en geniet! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert!