vrijdag 13 december 2013

Positieve tips #32

KLEUREN BEÏNVLOEDEN JE HUMEUR!
DOE ER IETS MEE!

Kleuren geven je een kick, of juist niet...Je hebt koele kleuren of juist warme.
Iedere kleurenconsulent of stylist zal je kunnen vertellen wat de kleuren met je doen....
Wat ik me zelf alleen dan wel afvraag: kleuren zijn toch net als geuren ook een bron van herinneringen. Van persoonlijke beleving. Wat de kleur paars met mij doet...kan de ander juist wel afschuwelijk vinden.

Daarom dit keer niet de verhandeling over de betekenis van kleur. Iedereen weet vast wel dat rood de kleur van liefde is, van passie maar ook van bloed....
Of dat groen staat voor hoop, nieuw leven enz.

Maar wat doet de kleur nu echt met jouzelf?
Herinnert rood jou aan een mooie rode jurk die iemand droeg op een speciale gelegenheid..
De kleur geel (juist ja, zon...) doet jou misschien juist wel denken aan een bepaalde vakantie waar je hotelkamer geel geverfd was....Ik zelf heb ooit in een klein Frans hotelletje geslapen waar werkelijk alles in bloemenmotief was. De vloer, het behang, de gordijnen, zelfs het bed was opgemaakt met bloemetjesmotieven...we werden er helemaal hor en dol van en het werkte ontzettend op onze lachspieren. Als we nu zo'n motiefje zien beginnen we iedere keer weer over dat hotelletje! Maar goed, dat kan dus ook met een bepaalde kleur.

Wat je hiermee kan? Ach, natuurlijk hetzelfde als met geuren. Bedenk van welke kleur je blij wordt...dat kan om de kleur zelf gaan maar natuurlijk ook door herinneringen aan de kleur. En doe er iets mee! Brei een trui in die kleur, verf een stoel, maak een schilderij in meerdere mooie kleuren, koop een kleed voor in je kamer in die kleur enz.

Want dat kleur je humeur kan beïnvloeden is bekend..toch?!

2 opmerkingen:

  1. Ik brei het liefst dingen in felle kleurtjes. Daar word ik vrolijk van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kleur is lichtenergie. Grote groepen reageren ongeveer het zelfde op bepaalde kleuren, daar werkt de reclame mee en daar worden allerlei boodschappen aan gehecht,Maar individueel kun je een hele andere reactie hebben en ook die kan wisselend zijn.
    Met vriendelijke groet ! Janneke Douma allround kleurconsulent

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!