dinsdag 7 januari 2014

Positieve tips #41: laat je werk los

Hou je werk op je werk...en geniet van je vrije tijd!
boze klant aan de telefoon
Heb je eindelijk vrij...ben je nog alleen maar bezig met je werk..zucht.
Maar ja, hoe kom je nu echt los van je werk? 
Hier wat tips:

- Zorg dat je werk netjes afgerond is. Natuurlijk niet voor iedereen mogelijk, maar laat geen rotklusjes liggen. Die blijven je alleen maar "treiteren" tijdens je vrije tijd!

- Schrijf op wat je nog moet doen en "gum" ze daarna uit je hoofd...na je vakantie/vrije dag hoef je alleen maar je briefje te lezen en je weet het weer. Heeft dus totaal geen nut om er steeds over na te blijven denken tijdens je vrije uren. 

- Bedenk dat niemand onmisbaar is....klinkt niet leuk, maar ook zonder jou zullen je collega's het moeten kunnen redden...dus nee, niet je vakantieadres achterlaten op je werk. Niet je mobiel meenemen waarmee ze je dus nog iedere dag kunnen bereiken. Jij bent vrij en zij moeten het daar zelf doen! 

- Laat de controle los over je werk! Misschien doen je collega's het op een andere manier maar dat wil nog niet zeggen dat dat niet goed is. Draai het om: leer eens van hoe een ander het doet! Wie weet op wat voor goede ideeën gebracht wordt! En hoe ze het hebben gedaan: dat zie je wel weer als je terug bent!

- Je weet dat een collega jouw werk overneemt en daar eigenlijk niets van snapt? Kaart dit vóór je vakantie aan bij je meerdere. Misschien heeft hij/zij een oplossing. Zo niet: dan ligt het probleem bij hem/haar! Jij hebt van tevoren aangegeven dat dit niet gaat werken. Dus zitten zij met de gebakken peren en niet JIJ. Oké, dit zal niet altijd zo werken maar onthou wel dat JIJ dus niet verantwoordelijk bent voor de dingen die hierdoor fout lopen! 

- Vergeet waar je werkt en wees even enkel en alleen je eigen ik....  ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert!