maandag 17 maart 2014

De krant...

Toen ik vanochtend de krant uit de brievenbus ging halen (helaas moet ik daar voor naar buiten...) en langzaam al lezend weer terug liep naar binnen, werd ik vrolijk van het lieve babygirafje (hoe schrijf je dat????) die voorop stond te pronken!


Maar daarna viel m'n oog op de andere tekst op de voorpagina:
De Nederlandse vrouw werkt veel te weinig....  Tuurlijk, daar gaan we weer met het eeuwige gebakkelei over de mate van werken van de vrouw. Hoewel ik zelf nog altijd supertrots ben dat ik nooit me om heb laten praten maar gewoon heb gedaan wat mijn hart me ingaf (thuisblijfmoeder zijn, dus) word ik altijd een beetje moe van het gezeur over dit fenomeen. Wanneer mogen vrouwen nou eens ZELF bepalen wat ze doen. En vooral: WANNEER word er nou eens verder gekeken dan alleen maar emancipatie, economie en al dat soort zaken en kijkt men ook eens naar al die dingen die juist gedaan worden/gedaan kunnen worden doordat niet iedereen 100% werkt!

Ik bedoel maar: als ik alleen al zie hoeveel er verwacht wordt op de basisschool van ouders omdat anders de activiteiten niet plaats kunnen hebben...dan zou zo'n school een heel stuk minder kunnen, geloof me!
Om nog maar te zwijgen van alle overige vrijwilligerstaken. Die toch echt gedaan moeten worden, maar waar niemand het geld voor heeft om voor te betalen! Als alle vrouwen (en andere parttimers) die werkzaamheden niet meer zouden doen...dan zouden er dus toch echt meer werknemers moeten komen die er dus betaald voor gaan krijgen...extra kosten dus....dus hoezo: goed voor de economie?

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ik zal het als simpele burger wel weer te simpel zien. Blijft voor mij toch echt 1 ding , het allerbelangrijkste ding zelfs, altijd overeind staan: een kind hoort bij zijn ouders! En niet tien minuten op een dag voordat hij naar bed ga.....

Maar nogmaals: mogen moeders (en vaders) dat nou ook eens zélf bepalen!

Eigenlijk was ik al van plan om te stoppen met lezen toen ik de geluksdeskundige onder het stukje tegenkwam....én vervolgens nog de column ernaast die er ook over schreef. Kijk, toen werd ik gelijk weer blij....hèhè, eindelijk mensen die ook aan andere dingen dan economie denken.

Lees maar mee met de geluksdeskundige:

Toch iets waar die Leterme, die met deze stelling kwam, eens over na kan denken......Misschien iets om juist in eigen land door te gaan voeren? :-p


1 opmerking:

Wat leuk dat je reageert!