dinsdag 20 mei 2014

Genieten met de kinderen van de natuur

Onlangs werd ik attent gemaakt op een site over natuurbeleving voor kinderen. Het gaat om de buitenhelden van Somoiso. Een leuke site met leuke ideeën om met kinderen in/met de natuur bezig te zijn. Om kinderen (en jezelf) te laten genieten van de natuur, dus! Naast de site hebben ze ook het blad: Buiten!
BuitenHelden natuur kind

Ze leggen waarschijnlijk zelf het beste uit wat hun missie inhoudt:
Ontdekken. Vies worden. Wat is er fijner dan gooien met gevallen blaadjes? Of in plassen stampen en door de modder rennen?
Buiten spelen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Rennen, gillen, verzamelen. Door buiten te spelen leren kinderen op een leuke en makkelijke manier alles over wat groeit en bloeit én ze ontwikkelen zich op motorisch en emotioneel gebied.
BuitenHelden wil kinderen tussen 3 en 7 jaar én hun ouders leuke aanleidingen geven om er op uit te gaan. Van spelen op straat of in het park tot struinen in het bos of kikkertjes vangen in plas- drasgebiedjes.
Hoe dan?
Kinderen 4 x per jaar het blad Buiten! toe te sturen. Met daarin verhaaltjes, info, knutsel- en doepagina’s, boekentips, en leuke activiteiten of plekken om naar toe te gaan en vies te worden. Je krijgt ieder jaar ook een paar extraatjes! Daarnaast kun je je inschrijven voor de mailnieuwsbrief en zetten we op onze site regelmatig leuke nieuwtjes, blogs en doe-dingen.


1 opmerking:

Wat leuk dat je reageert!