maandag 8 september 2014

Minder is meer!

Ben jij ook zo iemand die enthousiast aan van alles begint en daardoor eigenlijk gewoon niets echt goed doet? Met andere woorden: je doet alles maar een beetje, hebt daardoor het idee dat je niets kunt, je baalt als een stekker…maar wat doe je eraan? Want het is allemaal zo leuk….
Geloof me, je bent niet de enige…hier zit er nog één….
Eén blog bijhouden? Welnee, er zijn zoveel leuke onderwerpen: die verdienen een eigen blog! Met als gevolg een aantal blogs die af en toe een nieuw artikel krijgen en dus eigenlijk helemaal niet lopen zoals gepland….
Of allemaal vrijwilligerswerkjes, want ja : ze hebben allemaal zo  tekort aan vrijwilligers….met als gevolg dat je niet alleen jezelf voorbij rent maar ook niet echt je taken zo goed kan doen als je zou willen of zou moeten: je hebt simpelweg de tijd niet!
Om nog maar te zwijgen over creatieve uitspattingen. Er is zoveel leuks om uit te proberen dat de helft (of meer) niet afkomt…..en je weer vrolijk met een nieuw project begint. Om er uiteindelijk achter te komen dat je kasten zo vol liggen met niet afgemaakte dingen….
Dus: dit moet anders!
Voor mezelf hanteer ik dus ook maar: minder is meer! Want:
-Minder taken is meer tijd voor dat wat je doet! Gevolg: meer succes bij die ene taak! (en dat verdient die taak toch ook????)
-Meer rust in je hoofd!
-Meer zelfvertrouwen omdat dingen nu wel kans van slagen hebben!
-Er komt uiteindelijk meer uit handen. Onafgemaakte dingen heb je immers niks aan!
-Ga voor de dingen die je echt belangrijk of leuk vindt! Dat verdien jij maar ook dat wat je doet!
-Eerlijk nee zeggen is beter dan half ja…dan weet niemand meer waar hij aan toe is! Een duidelijke nee hebben ze meer aan! (Heb zelf meegemaakt dat iemand in een bestuur van alles beloofde te doen, maar er gebeurde niets. Behoorlijk frustrerend. Als deze persoon gewoon aangegeven had geen tijd te hebben, hadden de taken verdeeld kunnen worden en hoefde niet alles opeens nog op het laatst gedaan te moeten worden!)

Kortweg gezegd dus: minder is meer!

1 opmerking:

  1. ik ben ook zo,n iemand,alles leuk vinden in de winkel,meenemen naar huis,leg het neer en komt er nooit aan om het te maken,zooo jammer,ik heb nog zovel dingetjes liggen wat zo leuk is om te maken,ik moet dat ook maar eens gaan doen,een to-do lijstje maken.

    gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!