donderdag 11 september 2014

Positieve leerkracht is veel beter!

Mijn puber kwam deze week thuis dat er in de les gesproken was over positief onderwijs. Hij wist meteen te vertellen dat zijn oude mentor het dus wel even anders had mogen doen....en ik kon niets anders doen dan hem gelijk geven.

Natuurlijk is een positieve benadering het beste. Zelf doe je toch ook veel meer je best of in ieder geval met meer plezier als er gewaardeerd wordt wat je doet! Als er in je gelooft wordt! Bij opvoedcursussen ligt dat er altijd al duimendik bovenop. Complimenten geven! Waarom zijn er dan nog altijd leraren die denken alles negatief te moeten benaderen. Die alleen maar uitgaan van onwil (terwijl  het ook onmacht kan zijn!) van de kinderen. Als je dan niet met pubers om kan gaan: word dan geen leraar op een middelbare school!

Is het dan echt zo moeilijk om een kind in zijn waarde te laten? Om energie in hem te steken? Om ernaar te luisteren? Om het een eerlijke kans te geven....

Positief les geven maakt het niet alleen plezieriger voor het kind maar zeker ook voor jou!
En dat geldt natuurlijk niet alleen voor leerkrachten maar eigenlijk voor ieder beroep waarbij je met mensen werkt! Ja toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert!