dinsdag 16 september 2014

Vliegen van plan naar plan.....maar onderhand land je nergens....

Sommige mensen hebben genoeg aan de dingen die kant en klaar op hun weg terechtkomen. Ze hoeven niet meer, ze willen niet meer. Ze hoeven niet te "vliegen", ze doen het gewoon lekker veilig op de grond....

Andere mensen hebben grootse plannen. Ze gaan ervoor, nemen risico's, het is erop of eronder. Ze vliegen en landen op de plek waar ze willen zijn! (of niet....natuurlijk)

Maar er zijn ook mensen die zoveel ideeën en plannen hebben dat ze wel opstijgen maar continue rondjes blijven draaien tussen alle bestemmingen en uiteindelijk dus nergens terechtkomen....

Tja...en dan? Simpelweg gesteld: het leidt dus tot niets. Niet geschoten is altijd mis, zeggen ze. Maar dan moet je wel eerst schieten...en dat is toch echt iets anders dan rondjes blijven vliegen!

Je wilt bijvoorbeeld voor jezelf beginnen maar blijft maar twijfelen over je vakgebied. Van alles lijkt je leuk, waardoor er dus niets gebeurt....
Hierbij wat tips om doelgericht op te stijgen én een geslaagde kans te hebben op een perfecte landing!

-Bedenk wat je wilt bereiken of wat je gelukkig maakt. Zorg dat je doel belangrijk voor je is!

-Ga, het liefst, voor 1 ding. Daar kan je je dan op concentreren. Als je meerdere dingen tegelijk wilt bereiken hol je van hot naar her waardoor alles een beetje lukt en niets echt haalbaar is. Of je belandt zelfs in de rondjes die ik hierboven beschreef!

-Probeer iedere dag in ieder geval iets ervoor te doen. Dat hoeft niet groots te zijn of veel tijd te duren maar het houdt je bij je doel! Het houdt je gemotiveerd!

-Praat erover met anderen, deel het op facebook ofzo, schrijf erover....maak het bekend! Vragen en enthousiaste gesprekken houden de inspiratie levend!

-Moeite met kiezen tussen al je wilde plannen? Zonde om er maar één te doen? Bedenk dat je anders tot geen enkel plan écht komt als je steeds van plan verandert. Spreek met jezelf een tijd af waarna je eventueel van doel mag wisselen. Zo geef je het in ieder geval een eerlijke kans om iets te worden! Om op het voorbeeld van een eigen bedrijf terug te komen. Probeer je interesse's eens allemaal een maand ofzo uit. (uiteraard nog niet als beroep) Kijk wat je het meest inspireert, het beste ligt! En beslis daarna wat je kiest!

-Kies wat jij graag wilt en niet wat nou zo lekker verdient, wat de omgeving aanprijst enz. Je houdt het pas echt op een leuke manier vol als je zelf er door geïnspireerd wordt!

-Maak een lijstje met alle ideeën en schrijf er een paar dagen bij wat je e binnen schiet. Voordelen, nadelen, mogelijkheden enz. 

-Moeite met je binden aan 1 ding? Bedenk dat een plan niet voor altijd hoeft te zijn! Die andere plannen kunnen altijd nog.....

Succes en een perfecte vlucht toegewenst!

1 opmerking:

Wat leuk dat je reageert!