vrijdag 6 maart 2015

Dat gaat toch nooit lukken.....

Je hebt van die momenten dat je het even niet meer weet. Je wilt van alles maar bij alles zie je de beren op de weg. Je weet dat je dromen te mooi zijn. Niet bij je passen, niet bij jouw mogelijkheden horen enz.
Wat doe je dan? Opgeven? Verder zoeken? Moet je dan zo slim zijn om naar iets anders te zoeken?

Als leek durf ik niet te beweren dat ik de waarheid in pacht heb, maar persoonlijk denk ik dat passie meer voor elkaar krijgt dan je denkt. Als jij iets graag wil, dan kom je een heel eind! Zeker weten. Dan zijn die bergen wel te beklimmen en zijn er oplossingen te bedenken voor dat wat niet gaat.

Kiezen voor iets wat om de hoek voor het grijpen ligt is misschien makkelijker maar levert je veel minder op. Minder voldoening, minder plezier, minder uithoudingsvermogen omdat het toch niet echt is wat jij wilt....
Oké, misschien ook minder stress ;-)
Maar is stress wel het juiste woord als je je wereld op zijn kop moet zetten om iets moois te bereiken?
Lijkt me niet. Maar dat is maar net hoe je er tegenaan wilt kijken.

Maak voor jezelf de keus waar jij voor gaat:
-Meer luiheid, gemak enz. door in je comfortzone te blijven en langzaam weg te zakken in sleur en onvrede?

Of:
-Overgaan tot actie en je dromen proberen waar te maken. De uitdagingen aangaan en jezelf een winnaar voelen?

Vergeet trouwens niet te genieten van de weg naar jouw droom....die weg is namelijk waar je ook van moet/mag genieten. Jouw doel is enkel een weg.....Het moet niet zo zijn dat je alleen maar zal kunnen genieten als je droom bereikt is. Ga je weg bewust, geniet bewust, beleef bewust. Dan is de weg al een doel op zich, je doel minder ver én geniet je tenminste ook nú.
afb. Morguefile.com

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je reageert!