maandag 9 maart 2015

En wat is er erg aan geen keuzes maken?

Keuzes maken. Hoe vaak word je niet voor de voeten geworpen dat je dat toch vooral moet doen!
Maar waarom eigenlijk? Waarom zou ik keuzes maken en wat is er fout aan het niet te doen?

Uiteraard is iedereen vrij om wel of geen keuzes te maken. Een ander kan helemaal niet voor jou beslissen! Fout doen is dan ook niet het juiste woord voor niet kiezen.
Maar om welke reden zou je wel of geen keuze maken?

Soms (vaak?) vind je het moeilijk om te beslissen. En dus stel je de beslissing maar uit. Je zult nog wel zien....je weet het echt niet....je vindt het lastig enz.
Dus blijf je schuiven en schuiven...en onderhand baal je als een stekker want je leventje loopt eigenlijk niet zoals je zou willen. Onderhand blijf je toch nadenken over wat je moet doen.
Eigenlijk is geen keuze maken ook een keus: jij KIEST ervoor om niet te kiezen. En dus kies je ervoor om je leven op zijn beloop te laten. Je ziet wel wat er gaat gebeuren.
Misschien makkelijk om niet te hoeven kiezen, maar eigenlijk kies je dus voor "het overkomt me maar gewoon". Als jij je daar goed bij voelt is er niemand die jou daar op aan mag spreken. Maar besef wel dat je dan ook niet moet klagen als het allemaal niet gaat zoals jij wilt! Daar heb je namelijk ook voor gekozen door niet te kiezen.

Maak dus de keuze: wel of niet kiezen en sta daar achter! Lekker (onterecht) blijven klagen over het leven? Vooral geen keuzes maken!
Liever zelf een stem hebben in de dingen die je bereikt? Kies met je hart, met je verstand en leef jouw leven met volle teugen!

Succes met kiezen!
Moet ik die bal nou wel of niet slaan?
2 opmerkingen:

 1. ja ik wil hier op reageren maar weet niet zo goed wat,ik vind het ook erg lastig om keuze,s te maken en schuif het ook vaak voor mij uit,erg lasitg hoor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Makkelijk is het inderdaad niet (altijd). Maar ermee blijven lopen ook niet, toch?
   Lukt mij ook niet altijd hoor!

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert!