woensdag 25 maart 2015

Gelukslijstje maken

Wil je gelukkiger zijn? Of misschien beter omschreven: wil je je gelukkig voelen? Besef dat geluk in een klein hoekje zit. Mensen die actief zijn en een leven vol actieve, sociale, spannende en waardevolle dingen hebben, zijn gelukkiger dan mensen die passief zitten te zitten, bang om iets nieuws te doen of iets uit te proberen.

Stel eens een lijstje op van dingen die jou gelukkig maken. Denk daarbij niet aan grootse dromen maar aan de gewone dingen die je gewoon hier en nu kan uitvoeren. Moeilijk? Dan is er werk aan de winkel! We gaan niet stoppen voordat we minimaal twintig dingen opgeschreven hebben. Denk niet te moeilijk dus. Gewoon even een kopje koffie drinken of lekker zwemmen mag er ook op staan!
Misschien is zwemmen wel jouw ding?

Hou het lijstje helder. Schrijf specifieke dingen op, dus geen muziek luisteren maar echt welke muziek, bijvoorbeeld.

Om het nog mooier te maken schrijf er dan ook "nieuwe"dingen op die nu nog niet echt tot je activiteiten behoren!

Probeer iedere dag 1 (of meer natuurlijk) activiteit van je lijstje uit te voeren. Neem er de tijd voor en geniet er bewust van.

Tip: kom je er niet uit wát jou nou gelukkig maakt? Schrijf iedere avond eens op wat je leuk vond die dag. Zo ontstaan vast ook mooie ideeën voor je gelukslijstje!

2 opmerkingen:

  1. ik neem elke dag een foto van mijn genietmomentje die dag,dit doe ik nu vanaf dit nieuwe jaar,erg leuk om dat te doen en je bent er ook meer van bewust hoor om elke dag dat genietmomentje te zien.

    gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!