dinsdag 12 mei 2015

Zorgen voor of om geld?

Geldzorgen....de meeste mensen hebben ze weleens (of altijd ;-)  ) De grote vraag is alleen: hebben we ECHT geldzorgen of maken we die zorgen zelf?

Kijk, je hebt echt geldzorgen als je je basisbehoeften niet meer kan betalen. Je huis, eten, kleding maar ook school of andere echt nodige dingen.
Zelf je zorgen creëren is als je maar spullen blijft kopen terwijl je daar helemaal geen geld voor hebt én die dingen helemaal niet beslist nodig zijn. Makkelijk gezegd, natuurlijk, maar het is natuurlijk wel zo.
afb. Morguefile.com
Want waarom moet je beslist twee auto's hebben, drie keer per jaar op vakantie of in dure merkkleding lopen? Eigenlijk is dit nog ontzettend overdreven want je kan best zonder zelfs maar 1 vakantie....ja, ik geef toe: Ik wil ook héél graag op vakantie. Maar om mezelf daarvoor in de schulden te steken? Zonder vakantie kan je ook mooie dingen beleven. Als je daar maar voor open wilt staan!

En wees eens eerlijk: zijn de dingen die je koopt, echt zo belangrijk dat je niet zonder kan? Wat is er mis aan een identiek shirt zonder merklabeltje? Waarom zou je geen tweedehands auto kopen in plaats van zo'n duur bakbeest? Of misschien is een auto wel helemaal niet nodig (je werkt bijvoorbeeld om de hoek, of het openbaar vervoer is een prima optie...)!

Creatief denken op het gebied van geld kan jou een hoop geld opleveren. Zonder extra werktijden, maar misschien zelfs wel met een hoop extra plezier. Want bewuster omgaan met je geld, zorgt meestal ook voor bewuster genieten van wat je hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert!