zondag 12 juli 2015

Help...ik kan niet op vakantie!

Tja, dat is balen! Je hebt geen geld genoeg of een andere reden is aanwezig om niet op vakantie te kunnen...maar geen paniek! Hier leuke tips om toch een vakantiegevoel te krijgen en net zo uitgerust en enthousiast te zijn dan na een superlange trip aan de andere kant van de oceaan.....

Vraag je zelf eerst eens af wat vakantie voor jou zo belangrijk maakt. Is het de vrijheid, het eten, het samen zijn, het uitrusten, nieuwe dingen zien/ontdekken, de natuur of juist cultuur enz. Probeer dat eens voor jezelf in kaart te brengen!
Als je dat eenmaal van jezelf weet, dan weet je ook wat je doen staat! Ga die dingen opzoeken tijdens je thuisvakantie! In sommige gevallen zul je dan inderdaad creatiever aan de slag moeten dan bij een vakantie ergens anders. Maar het kan ook juist een leuke uitdaging zijn!

Hierbij tips, gerangschikt naar thema. Lekker combineren van de tips en maak er een supertijd van!
Enne....begin allereerst met het uitzetten van al je social media troep ....je bent immers op vakantie!
O ja: werkgevers of werknemers hoeven niet te weten dat je thuis blijft.....je hebt vakantie, dus bent voor hen onbereikbaar!!!!!!

Natuur:
Stap in je wandelschoenen, rugzak mee met kaart en drinken en ga daar struinen waar je normaal niet komt. Zeker weten dat er genoeg kleine weggetjes zijn, die je anders links laat liggen. De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.....
Stap in de auto en parkeer het ding ergens op een parkeerplaats midden in de natuur: bos, polder, duinen....waar dan ook. Doe je wandeling zoals je anders doet in de bergen....pauzeer en drink wat je meenam, maak een praatje met mensen die je tegenkomt of wat dan ook. Gedraag je zoals je op vakantie doet!

Cultuur:
Je hebt misschien de grote musea wel gehad in de buurt. Maar er zijn vast nog heel veel kleine museumpjes die je nog nooit de moeite waard geacht hebt. Of waarvan je simpelweg het bestaan niet eens wist. Surf naar de sites van de gemeentes in je buurt en kom achter leuke adresjes. Bezoek kerken die open zijn voor bezoek...of bezoek het VVV, bijvoorbeeld. Mijn ervaring is trouwens dat je vaak op je vakantiebestemming meer de omgeving verkent e.d. dan thuis.....er ligt dus nog een heel onbekend terrein voor je open!

Vrijheid:
Voel je vrij, ook al ben je thuis. Geen sociale verplichtingen of social media. Dat scheelt al heel veel.

Eten:
Eet anders dan anders....ga uit eten, maak eens iets anders klaar, neem de kookbeurt eens over van de vaste kookster/koker etc.

Samen zijn:
Bewust samen zijn. Samen, met het hele gezin, dingen doen zonder de normale stoorzenders zoals tv, computer of wat dan ook. Samen bezig zijn, tijd voor elkaar hebben. Op vakantie gaat dat vaak vanzelf. Met een beetje moeite lukt dat thuis ook! Maak hier eventueel afspraken over!

Succes met je thuisvakantie!
Heb jij nog tips? Geef ze door!

4 opmerkingen:

  1. Het is zeker mogelijk om in eigen omgeving een vakantie gevoel te hebben, maar soms moeten de banden met thuis wel eens verbroken worden.
    Je brengt het wel weer met enthousiasme :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij kijken heel weinig SAMEN naar een film. Dus heb ik nu een paar films gekocht die we echt SAMEN kunnen kijken. Dus de 11 jarige er ook bij en die van bijna 17 ook. Plus ikzelf. Eén keer in de week gaan we dat doen. met chips enzo erbij. Voor mij is het vooral het gevoel van:vrij zijn

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!