zaterdag 25 juli 2015

Maak het tot een uitdaging!

Heb jij ook wel eens van die verplichtingen waar je echt geen zin in hebt? Waar je je zelf maar niet toe zetten kan?
Vervelend, maar wat doe je eraan? Je kan nou eenmaal niet alleen maar doen wat je leuk vindt....helaas.
Probeer het vervelende klusje eens om te zetten in een uitdaging!

Voorbeeld: ik ben niet echt sterk in opruimen. Eigenlijk ben k daar ronduit een ramp in.....
Maar hoe maak ik het voor mezelf nu wel zo dat ik met "plezier" (oké, dat is misschien wel erg veel gevraagd...) opruim? Door er een mooie reden voor te verzinnen, die inspireert!
Wat zou ik blij zijn als het zo eruit zou gaan zien.....(afb: morguefile.com)
Zo hebben wij hier een kamertje wat eigenlijk bedoeld was als "kantoortje" maar ondertussen een rommelhok geworden is. Door het kamertje voor mezelf opnieuw een interessante functie te geven : mijn eigen werkplekje, bijvoorbeeld.
Dat wordt zoeken naar leuke ideeën wat er van gemaakt zou kunnen worden. Door er op zo'n leuke manier mee bezig te zijn, krijg je zin om er wat van te gaan maken. En dus zal er opgeruimd moeten worden.....

Misschien vind je het heel vervelend om te koken. Probeer je eens te verdiepen in iets wat met koken te maken heeft. Een bepaalde stijl, bijvoorbeeld. (Italiaans, Spaans etc. ) en probeer eens nieuwe dingen uit. Of ga lekker freakie nieuwe ideeën uitpluizen zoals suikervrij eten. Ga er een uitdaging van maken, maak het tot een interessegebied. Anders gezegd: probeer van je "probleem" juist een hobby te maken. Door het positief te benaderen!

Nog een voorbeeld / idee. Geld maakt niet gelukkig, maar zonder is ook zo lastig. Nu kan je blijven zoeken naar een passie waar je je geld mee kan verdienen...om het toch leuk te houden. Maar ja, dat wil ook niet altijd lukken. Draai het eens om en probeer van de mogelijkheden die er zijn jouw passie te maken. Teksten schrijven, bijvoorbeeld, kan vervelend zijn maar ach, het levert geld op. Nu kan je blijven zoeken naar een andere manier om geld te verdienen. Maar je kan die teksten ook interessanter maken door je te verdiepen in soorten teksten, in mogelijkheden die je met tekstschrijven hebt, je te focussen op de vrijheden die je hebt enz. Lees artikelen met jouw kennersoog en zie de zwakheden. Lees je een ijzersterke tekst? Onthou waarom die zo ijzersterk is! En wordt zo een kenner en daarmee vaak ook een enthousiasteling voor teksten!

Ik hoop dat jullie mijn puntje snappen. Extra aanvullingen zijn, zoals altijd, welkom!

2 opmerkingen:

  1. Ik kan je wel volgen. Of het altijd werkt wegtik niet, maar ja, ik ben ook niet de positivo van ons twee :-)
    Aandacht geven aan wat werkt voor jou, loslaten wat niet werkt.
    Wat opruimen betreft: soms kom ik in supernette en schone huishoudens. Toch inspireert dat mij nooit om het thuis na te doen. Soms kom ik in slordige en vuile huishoudens, die zorgen er altijd wel voor dat ik thuis aan de slag ga. Gek hè. Alsof ik dan wil voorkomen dat mijn huis ook zo'n zooi wordt.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!