dinsdag 25 augustus 2015

Teveel creatieve dingen die blijven liggen.....

Ik beken: ik wil vaak teveel. Er is zoveel leuks om te doen, zoveel mooie boeken te lezen, zoveel creatieve dingen te koop, zoveel leuks om uit te proberen.....tja, maar alles kopen gaat natuurlijk niet.
Erger nog: ik merk zelf dat het meeste wat ik wel aanschaf blijft liggen omdat ik geen eens tijd heb om alles uit te proberen/te doen. Door veel te willen, gebeurt er eigenlijk juist heel weinig omdat je jezelf te weinig tijd gunt want er is nog meer.....

Ben ik de enige die lijd aan willen uit proberen? Geloof er niks van als ik zo om me heen kijk en zo op blogs lees. Maar hoe kom je er vanaf? Want het is zo leuk.....

Je realiseren dat dingen blijven liggen en zo dus juist helemaal nooit iets worden, is alvast een mooi begin. Beter één ding helemaal doen, dan vier dingen half, toch? Dus eerst iets af maken voordat je iets nieuws gaat doen is natuurlijk een mooi begin. Scheelt niet alleen geld (  leuke bijkomstigheid ) maar geeft ook rust in je hoofd. En je bereikt ook nog eens iets. Een mooi schilderij maken, bijvoorbeeld, of een sjaal afbreien. Aan een halve sjaal en alleen wat strepen op een doek heb je immers ook niks!

En dus ben ik nu maar begonnen met al die dingen te gaan doen die er toch al liggen..... ;-)
En daarna iets kiezen is veel leuker: dan kan je er gelijk aan beginnen (én hoef je je niet druk te maken over al die dingen die ook nog half om half op je liggen te wachten.....)

Herkenbaar?

2 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar hoor. Heel hardnekkig ook. Het lukt me wel steeds beter om het te beperken. Jezelf afremmen is niet makkelijk, maar ik merk dat ik net zo gelukkig ben met wat minder probeersels.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zeer herkenbaar,maar als ik dan weer in de action loop en ik zie wat leuks ja dan koop ik het toch weer,dan kan ik het niet laten liggen,ik heb ook nog veel half werk liggen en wil nog zoveel.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!