Wat je wilt bereiken: dat plan je gewoon in!

Zit jij ook weleens tegen dingen op te hikken? Dingen die je graag bereiken wilt, maar wat maar niet lukt. Niet zozeer omdat het te moeilijk is, maar simpelweg omdat de tijd ontbreekt. Of omdat het altijd ergens blijft "steken". Je denkt wel even de huiskamer op te ruimen, grondig op te ruimen. Maar iedere avond kom je er weer achter dat het niet gelukt is. Je had het te druk met andere dingen...ongeacht of die nou echt zo belangrijk waren. Dit kan ook gaan om leuke dingen die je graag nog eens wilt doen. Of op het vlak zijn van persoonlijke ontwikkeling. Of juist op het sociale vlak.

Probeer dan eens het volgende:
-Spreek met jezelf aan het begin van de week af, wat je die week bereiken wilt. Bijvoorbeeld: een bezoek brengen aan een oom die je al jaren niet meer gezien hebt.
-Bekijk in welke stappen je dat bereiken kunt. Maak dus een soort plan. En plan dat in. In dit geval niet zo moeilijk: oom opbellen, cadeautje kopen, route inplannen, er heen gaan.
-Iedere dag doe je het deel van het plan wat ingepland staat voor die dag.
-Als het een lastig iets is, geef jezelf dan een beloning als het weer gelukt is!
Door zo bewust ermee bezig te zijn, lukt  het vast allemaal beter!

Nu is dit een heel simpel voorbeeld, maar het kan natuurlijk ook met iets groots. Bedenk dat je dit jaar eindelijk gitaar wil leren spelen, bijvoorbeeld. Plan dan voor iedere maand in wat je dan bereikt wilt hebben en plan het begin van de maand je weken in. Deel zo dus het plan eerst in maandstukjes en vervolgens in weekstukjes. En jawel, aan het begin van de week kijk je wat je welke dag zult doen. Zo maak je je plan behapbaar en daarmee uitvoerbaar! Vergeet niet trots op jezelf te zijn als het lukt én plan niet te strak in, zodat je ook dingen in kunt halen. Want onvoorziene zaken doe je nu eenmaal niets aan. Je doel halen is al een mooi cadeau...maar jezelf onderweg even complimentjes geven door jezelf iets te gunnen: lekker doen! Stimuleert alleen maar extra!

Succes!

afb. morguefile.com

Reacties