Even gewoon niks doen

Ik stond vandaag bij de supermarkt en lag een leesboek op de band. De bekende vrouw achter de kassa liet weten dat ze daar eigenlijk alleen tijd voor had in de vakantie....en dan las ze er meteen een stuk of drie!

Maar waarom zou je zoiets alleen mogen doen als je vrij bent? Heb je dan echt geen tijd om tijdens een kopje koffie even lekker te lezen of iets anders te doen wat je leuk vindt? Tuurlijk wel! Die paar minuten voor jezelf geven je toch juist weer even ontspanning waardoor de sleur van je dagelijkse beslommeringen onderbroken wordt? Even wegdromen, even iets maken...net wat je zelf wilt natuurlijk.

Jaren geleden hoorde ik een jonge moeder verklaren dat de avonden voor haar waren en dan volop creatief aan de slag ging. Tja, als je goede slapers hebt, kan dat natuurlijk. Maar anders is het toch echt wel mogelijk om af en toe even iets voor jezelf te doen. Even een paar minuutjes voor jezelf te "stelen".
Snak jij ook naar een paar van die gestolen momentjes? Hier dan wat tips:

afb. morguefile.com
1. Zie het niet als GESTOLEN! Maar als een waardevol recht waar je heerlijk gebruik van maakt!

2. Bedenk wat je echt blij maakt. Een goed boek? Een haakwerkje? Of gewoon even lekker een mooi muziekje op en wegdromen? Misschien wel gewoon helemaal niks.....Maakt niet uit: als jij je er maar even lekker bij voelt!

3. Altijd maar doordraven is niet nodig. Dat kwartiertje wat jij inpikt is echt niet erg. Er gaat veel meer tijd zitten in af en toe hard zuchten en klagen... ;-) en vooral al die beeldschermen in huis....

4. Geen tijd voor zulke dingen?????? Leg die telefoon dan eens even weg en gebruik al die tijd die je verspilt aan onnodig op de hoogte blijven van alle social media aan iets waar je blij van wordt. Iets waar je van ontspant!

5. Varieer in de dingen die je doet. Dat houdt het leuk. Is het boek uit? Maak dan eens een mooie kaart, haak een knuffeltje, schrijf lekker ouderwets een brief.

6. Wegdromen vind je fijn? Schakel dan even al die toeters en bellen uit van je mobiel, vaste telefoon, de piepjes van de wasmachine en wat al niet meer. Laat je niet storen!

Succes!




Reacties

  1. Zo waar, wat je schrijft! Voor de dingen die belangrijk zijn kun je tijd maken, de vraag is meestal of je jezelf die tijd gunt. Geen tijd om te lezen? Ik lees heerlijk in bed, voor ik ga slapen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt gelijk. Vooral punt 1 vind ik goed. Niet gestolen, maar iets waar je recht op hebt.
    Tegelijk denk ik wel dat het makkelijker klinkt dan het is. In de babytijd van mijn dochters had ik een kwartier per dag voor mezelf. Letterlijk een kwartier per dag: tussen waken en slapen. Daarin had ik niet veel te kiezen of te claimen. Nou, een kwartier per dag is niet veel kan ik je vertellen.
    Maar wat je zegt is wel mooi :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. je hebt gelijk maar toch doe ik het vaker met vakantie dan in het dagelijks leven, inderdaad als ik mijn mobiel in leger en in die tijd ga lezen of wat dan ook zal heerlijk zijn, na de vakantie maar eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert!