vrijdag 2 september 2016

Zomaar genieten van de stilte

Ik woon aan een drukke provinciale weg. Vooral in de spits is het een gekkenhuis. Maar de hele dag door rijdt er veel vrachtverkeer langs, o.a. op weg naar de veiling en vice versa (naar de kwekers dus). Nu wen je daar vanzelf aan hoor, dus echt last heb ik er niet van. Alleen als je buiten bent en wat verder van elkaar af staat, is het soms hinderlijk.

Sinds een paar maanden zijn ze aan het werk aan de weg, op verschillende plekken. En zo af en toe gaat de weg dus dicht....hiep hoi! Want ja, dan rijdt er niets en dus is het heerlijk stil. Vaak is het 's avonds en 's nachts, maar zelfs dat valt op. Even alle rust om de vogeltjes te horen of om in je bed simpelweg te genieten van de rust....(terwijl je anders helemaal geen last hebt van het verkeersgeluid...maar toch valt het dan wél op!) Zo ook vannacht weer. Even geen loeiende sirenes van ambulances, geen geronk van auto's en vrachtwagens. Lekker!
De weg....met een mooie achtergrond ;-)

En ja, dan is het dus zaak om er even bewust van te genieten!

Moraal van dit verhaal? Je kan soms zo maar iets in je schoot geworpen krijgen. Iets heel gewoons, iets heel dagelijks, maar waar je toch even lekker van genieten kunt. Doe dit dan ook. Lekker bewust! Van de onverwachte stilte die je overvalt (bijvoorbeeld), een prachtige zonsondergang of een onverwacht bezoekje van een vriendin. Draaf er niet aan voorbij, maar slurp het op!

7 opmerkingen:

  1. ja dat zal heerlijk rustig dan voor je zijn zeg, geniet ervan, en van dit weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja dat zal heerlijk rustig dan voor je zijn zeg, geniet ervan, en van dit weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik woon ook aan een vrij drukke weg plus ook nog vlakbij Schiphol, dus weet hoe het is. Bij mij is de weg jammer genoeg nooit dicht....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier normaal ook niet hoor...van mij mogen ze best wel vaker onderhoudswerkzaamheden doen! ;-)

      Verwijderen
  4. Heerlijk gevoel dat kan ik me voorstellen. Wij wonen aan een stil landweggetje op 6 km van de snelweg. Als de wind van de snelweg komt horen we de auto's maar dat is niet iritant. Als de boeren druk zijn kan het eens vervelend zijn vooral als ze op het smalle weggetje ook nog eens denken dat ze op de snelweg zijn. Maar daar is mee te leven, wij klagen er nooit over.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk gevoel dat kan ik me voorstellen. Wij wonen aan een stil landweggetje op 6 km van de snelweg. Als de wind van de snelweg komt horen we de auto's maar dat is niet iritant. Als de boeren druk zijn kan het eens vervelend zijn vooral als ze op het smalle weggetje ook nog eens denken dat ze op de snelweg zijn. Maar daar is mee te leven, wij klagen er nooit over.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!