maandag 27 maart 2017

Genieten van ...ook als je het druk hebt!

Sinds een maandje of vier lopen er twee kittens in huis rond te springen. Wat een heerlijk stel! Vol overgave storten ze zich op kleine voorwerpen die ze weg kunnen meppen en het liefst ook mee kunnen slepen in hun bekje. Daarbij zijn de grote ronde hondenbrokken de grote favoriet. Eigenhandig plukken ze de ronde brokken uit het gemengde voer van mijn hond...En lijdzaam moet deze toekijken hoe zij er met haar brokjes vandoor gaan.

Nog leuker is het stoeien met elkaar. De raarste koprollen, ware judogrepen, alles komt voorbij. En weet je: je kan elkaar ook gewoon likken tussen het stoeien door! (Jaja, lief zijn voor elkaar kan dus ook tijdens drukke bezigheden 😉 ) Het is echt heel grappig en lief om te zien. Mijn oudere kat kijkt meestal op afstand toe of bemoeit zich er al helemaal niet mee. Hoewel ze, als negenjarige, het af en toe ook niet kan laten om even een aanval te doen.

En ik? Ik geniet gewoon van dit stel. Soms gewoon even niets doen maar kijken. En af en toe een aaitje uitdelen natuurlijk. Hoe simpel kan het leven zijn...

Genieten behoeft geen moeilijke voorbereidingen. Is niet afhankelijk van weer, tijdstip of wat dan ook. Genieten kan je eigenlijk gewoon overal en altijd. Als je er  maar voor open staat! Eigenlijk hoef je er zelfs geen tijd voor te nemen. Ben je tevreden je werk aan het doen? Kijk gewoon vriendelijk naar de dingen die gebeuren en besef dat de dingen die je ziet, doet of hoort mooi zijn. Dan geniet je gewoon ook terwijl je de normale dingen doet. Terwijl je gewoon razend druk bezet bent...En vriendelijk gedag zeggen kost je net zoveel tijd als het brommerig doen. Maar de uitkomst is een stuk mooier!

Dus kom niet aanzetten met de smoes dat je er geen tijd voor hebt!
foto van Gewilde teksten.
Terwijl ik werk, ligt Tommy er gezellig bij...ook dát is genieten!


2 opmerkingen:

  1. ach ja wat lief he die kleine poesjes,daar kun je dan zeker van genieten,(ik kan op het moment moeilijk genieten helaas)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een feest hè, jonge katjes in huis? Ik herinner me nog als de dag van gisteren hoe dat was: elk moment zijn ze wel iets nieuws aan het ontdekken en dan rennen, vliegen, elkaar achterna... om vervolgens gelukzalig zomaar ergens in slaap te vallen. Dat is inderdaad genieten met de grote G! Tommy naast de laptop is trouwens ook lief! Natuurlijk heb je gelijk, genieten kan altijd: je moet het alleen zien ;-)
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!