De logica van geluk: een ander boek

Je hebt er misschien al wel over gehoord of gelezen, maar Chief Business Officer van Google , Mo Gawdat, besloot een boek te schrijven over geluk: De logica van geluk De reden waarom is diep triest (het overlijden van zijn zoon) en dit verdriet vind je dan ook regelmatig terug in het verhaal. Maar wat een heerlijk boek om te lezen met andere invalshoeken dan je gewend bent van de huidige generatie "geluksboeken". Waar de oosterse winden nog wel eens willen waaien door boekenland op dit gebied, waagt hij het om geluk te benaderen vanuit wetenschap en analyse. Hier en daar moet je even slikken..ik wel tenminste. Want de wetenschappelijke theorieën die hij je voorschotelt zijn soms behoorlijk heftig. Hij krijgt er zelf ook hoofdpijn van, vertelt hij 😀

Ik vond het heerlijk om in het boek weg te duiken en heb er wel weer nieuwe ideeën door opgedaan. Misschien niet altijd zoals ik het zie, maar dat maakt het eerder juist weer interessant, toch? Overigens is hij daar ook duidelijk in: dit is ZIJN inzicht en dat hoeft dus zeker niet de jouwe te zijn!

Het boek is wat mij betreft een aanrader!

Bol.com omschrijft het boek zo:
Hij was gezond, extreem rijk en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische 'dromenfabriek' Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat - telkens weer.

Mo's zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Zijn jarenlange onderzoek zou hem en zijn familie redden van de totale wanhoop. En tijdens de verwerking van dit grote verlies vond Mo een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden. 
Zijn statement is duidelijk: ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Hoe hij tot die overtuiging komt, lees je in dit positieve en optimistische boek.

Doel van de auteur: 10 miljoen mensen gelukkig maken met dit boek.



Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Reacties