Doorgaan naar hoofdcontent

De boeken van Jelle...: spiritueel en nuchter tegelijk!

Al jaren lees ik mee op de site van Jelle Hermus: 'So Chicken'. Jelle weet als geen ander om spiritueel te leven en dit op een nuchtere manier. Geen zweverig gezwets, zullen we maar even zeggen, maar lekker op z'n Hollands en toch...tóch heeft het alles te maken met spiritueel leven! Zijn eerste boek 'Steeds leuker' ging vooral over je idealen bereiken door kleine stapjes te maken. Het boek was een groot succes en dit jaar kwam de opvolger: 'Leven met de wind mee'. Bij dit boek ga je met Jelle naar binnen toe... in jezelf dus. Waarbij je er ook bij deze Hollander niet aan meditatie ontkomt, maar het boek is heerlijk nuchter geschreven en staat vol 'scheten', zoals Jelle onze gedachten noemt. Zelf heb ik het eerste boek verslonden, want het leest heerlijk makkelijk weg (en dat kan ik niet van alle spirituele boeken zeggen...) en ook het tweede boek moest en zou ik hebben ;-).

Dus wil je graag meer geluk uit je eigen leven halen? Maar blijf je wel graag dicht bij je eigen nuchtere ik? Heb je zin in een inspirerend boek, die heerlijk weg leest? Vind je het fijn om naast het lezen ook nog online er mee bezig te kunnen zijn? Kijk dan maar eens naar deze boeken. Wil je eerst meer weten over de stijl van Jelle? Dat is eenvoudig: kijk dan gewoon eens op zijn site So chicken!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Genieten met de kinderen van de natuur

Onlangs werd ik attent gemaakt op een site over natuurbeleving voor kinderen. Het gaat om de buitenhelden van Somoiso. Een leuke site met leuke ideeën om met kinderen in/met de natuur bezig te zijn. Om kinderen (en jezelf) te laten genieten van de natuur, dus! Naast de site hebben ze ook het blad: Buiten!


Ze leggen waarschijnlijk zelf het beste uit wat hun missie inhoudt:
Ontdekken. Vies worden. Wat is er fijner dan gooien met gevallen blaadjes? Of in plassen stampen en door de modder rennen? Buiten spelen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Rennen, gillen, verzamelen. Door buiten te spelen leren kinderen op een leuke en makkelijke manier alles over wat groeit en bloeit én ze ontwikkelen zich op motorisch en emotioneel gebied. BuitenHelden wil kinderen tussen 3 en 7 jaar én hun ouders leuke aanleidingen geven om er op uit te gaan. Van spelen op straat of in het park tot struinen in het bos of kikkertjes vangen in plas- drasgebiedjes. Hoe dan?
Kinderen 4 x per jaar het blad 

Geluk zit in je hersenen!

Gelukkig worden heb je voor een groot deel ZELF in de hand. Allang geen zweverig gezwets meer, maar wetenschappelijk bewezen door de neurowetenschap. Er is heel lang vanuit gegaan dat je hersenen na je jeugd niet meer konden veranderen. Maar niets blijkt minder waar te zijn! Wat, even simpel en kortweg gezegd, inhoudt dat je zelf nog altijd in staat bent om de werking van je hersenen te veranderen! Dingen die jou angstig maakten, kan je dus veranderen! Je kunt je simpelweg zelf gelukkiger maken!

Het boek 'Geluk zit in je brein' gaat hier dieper op in. Met de wetenschappelijke uitleg én de uitleg hoe je zelf je hersenen kunt herprogranmeren. Zo kan je jezelf gelukkig mediteren, spelen, slapen, denken en nog veel meer.

Ik kwam het boek tegen in de winkel en smul ervan. Ik vind het zeker een aanrader. Niks geen zweverig gedoe, maar heerlijk met beide voetjes op de grond (sorry, daar hou ik wel van...) en toch gewoon zo mooi om jezelf te ontwikkelen op een positieve manier. Missch…