maandag 3 juni 2013

Stilzitten als een kikkerVerslaafd als ik ben naar leuke verhalen/tips over positief leven, kom ik regelmatig op sites die vertellen over mindfullness.
Op zich vind ik het een prachtig iets. En het meeste dan ook zeker waar...
Alleen moet ik eerlijk gezegd niet zoveel hebben van al het "zweverige" wat sommige mensen er aan plakken.
Nu snap ik ook wel dat dat ook weer een persoonlijke bevinding is (dus voel je niet aangevallen als je het wél fijn vindt), dat de herkomst van deze "techniek"(als ik het zo even mag noemen) daar nou eenmaal voor zorgt...maar ik kan er niet zoveel mee. 

Mindfullness is op dit moment "hot". Er worden diverse workshops, cursussen, opleidingen en wat al niet meer van aangeboden. Welke in "zweverigheidsgraad" behoorlijk kunnen verschillen, als ik tenminste de omschrijvingen lees.


Nu heb ik een boekje gekocht: "Stilzitten als een kikker". Mindfullness wat je kan gebruiken voor/met je kind....eh...ik heb nog nooit zo snel een boekje zitten verslinden, geloof ik. Heerlijk verteld. Kinderlijk eenvoudig, zonder al te wazig te worden (oké, soms meer dan een nuchtere Hollandse meid misschien zou doen....maar toch).

Het heeft mijn enthousiasme wel doen aanwakkeren én ook mijn idee bevestigd dat het ook zonder al teveel zweverigheid kan.

Nu nog gaan kijken of ik er ook in praktijk iets mee kan, maar uitproberen ga ik het zeker!


4 opmerkingen:

 1. Met een glimlach heb ik je stukje zitten lezen; je vertaalt perfect mijn gedachten bij wat ik zoal gehoord en gelezen heb over Mindfullness
  :-)

  Precies zoals je schrijft: het idee erachter spreekt me aan, maar de rest... begrijp ik gewoon niet! Goed om te lezen dat ik daar kennelijk niet de enige in ben. Je hebt me dus ook wel nieuwsgierig gemaakt naar dat boekje, leuk!

  Zoals je ziet, heb ik de weg naar je nieuwe blog gevonden en natuurlijk blijf ik je volgen.
  Dat dit blog maar veel volgers mag gaan krijgen, want samen genieten is veel leuker dan in je uppie, toch?

  Groetjes! Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je leuke reactie op mijn blog.
  Leuk initiatief om een blog over genieten te gaan bijhouden.
  Voor het boekje kan ik wel warm lopen, ik zet het op mijn lijstje. Haha, laat ik me toch weer verleiden tot een nieuw boek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach..ééntje meer of minder maakt toch ook niet meer uit?

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert!