dinsdag 30 september 2014

Ook die dingen zijn leuk om te ontdekken!

Vandaag werd me onverwacht een bezoekje in de schoot geworpen waar ik al langer zin in had. Ik hoorde gisteren dat ik naar Leiden moest en daar wilde ik al langer graag weer eens rondlopen.
Er liggen heel wat herinneringen daar te liggen...maar ik kom er bijna nooit meer.
Dus besloot ik spontaan er een slenterochtendje voor mezelf van te maken.

Het is bijna 3 oktober dus het centrum was niet overal even goed bereikbaar maar ik ben mijn auto bij het ziekenhuis "kwijtgeraakt" en via het station ben ik richting centrum geslenterd. Via de Haarlemmerstraat, langs het stadhuis....op zoek naar de steegjes en die leuke kerk waar rondom een weggetje loopt. Ik wist hem nog te vinden (Pieterskerk?)

Zonnetje ging ook nog schijnen en ik heb lekker mijn best gedaan even te genieten...wat helemaal niet moeilijk was eigenlijk.Zeker niet op een terras in de zon met dit uitzicht:
 Als we in het buitenland zijn slenteren we vaker door dorpjes en stadjes heen. Bewonderend kijkend naar de huizen enzo. Dus waarom hier niet? Dat heb ik lekker gedaan en als een idiote toerist foto's gemaakt....

Moraal van het verhaal? Geef je omgeving ook de kans je te bekoren net als de omgeving in je vakantie!
Vakantie is leuk! Nieuwe dingen ontdekken is prachtig! En weet je wat zo apart is? In je eigen omgeving denk je alles wel te weten, is alles gewoon...en loop je aan heel veel dingen voorbij! Zonde toch! Ook die dingen zijn leuk om te ontdekken!

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk fotoverslag! Ik was onlangs nog in Leiden, maar eigenlijk was ik te gehaast om rustig rond te kijken.
    Door jouw verslag heb ik dat nu alsnog gedaan ;-) en je hebt natuurlijk helemaal gelijk: waarom leer je je omgeving eigenlijk pas waarderen als je er weg bent?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke foto,s,heerlijk toch om zo even rond te slenteren

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!