woensdag 29 oktober 2014

Dromen zijn er om te ...

Zoals ik gisteren al meldde: dromen zijn leuk...maar zet het om in daden!
Toch wil ik vandaag nog een ander verhaal over dromen kwijt....
Je hebt dromen die vooral staan voor wat je ooit zou willen bereiken.
Maar je hebt ook dromen die je hebt om....om van te genieten! Dromen die je meenemen naar andere fantasiewerelden bijvoorbeeld. Die heerlijk zijn om in weg te duiken en waarmee je helemaal niets hoeft...niets wil...alleen maar even lekker ontsnappen aan de sleur van alledag. Of nieuwe ideeën uitdenken maar waar niet meteen iets mee moet....
Dromen over andere tijden...
(foto heb ik gemaakt in het Limburgs Museum)

Is dat fout? Welnee, waarom? Zolang je niet vergeet om te genieten van die "sleur" (? ja sorry hoor...maar zelfs dat is mogelijk..) is er niks mis mee. Waarom zou je voor het slapen gaan of lekker onder de douche niet een beetje lekker mogen fantaseren over compleet andere werelden? Of misschien nog wel leuker: erover schilderen, zingen, schrijven of wat dan ook. Je eigen film maken...in je hoofd!

En jawel, persoonlijk denk ik zelfs dat je hier soms nog wat van leren kan ook. Je leren inleven in anderen, bijvoorbeeld. Jezelf een impuls geven om daadkrachtiger in real life te zijn (in je fantasiewereld ben je het immers ook...), jezelf gaan interesseren in compleet nieuwe hobbies of wat dan ook.

Fantasie is goed. Zolang real life maar duidelijk real life blijft..waar je ook van genieten mag/moet! Laat het geen piekeren worden, geen vlucht uit de werkelijkheid (dus dat het zodanig wordt dat je niet meer goed functioneren kan) enz. Maar dat mag duidelijk zijn.
Enne...fantasie is een heerlijk goedkoop tijdverdrijf! Volgens wikipedia  werkt je brein zelfs op volle toeren bij dagdromen! Maar eh...niet tijdens deelname aan het verkeer, natuurlijk ;-)


4 opmerkingen:

 1. Het zal je vast niet verbazen dat ik graag droom. Vroeger al, dagdromen... Jaja, tijdens de lessen op school. Soms gebeurt het me nog wel eens, dat ik even weg dwaal terwijl iemand zit te praten... ;-) Best wel erg eigenlijk, maar ik kan er niks aan doen! Het mooist aan dagdromen vind ik altijd het moment dat je weer 'op aarde landt'. Dan besef je dat je even in een andere wereld was... dat zoiets kan, is eigenlijk gewoon een klein wondertje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het is heerlijk om weg te dromen,ik zal het eens van een andere kant bekijken.
  leerzaam postje weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geschreven! Ik ben ook echt een dromer haha, maar daardoor weet ik wel wat ik wil en het is ook gewoon leuk haha! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken me helemaal in wat Lilian hierboven schrijft. Al dagdromend ontstaan trouwens ook mijn verhalen, boeken.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!