woensdag 19 november 2014

De geluksprofessor en de genietcoach....

We wilden bijna naar huis gaan toen mijn vriendin en ik nog een boekenstandje zagen die we nog niet gehad hadden (op de Margriet Winter Fair)
Een jonge verkoopster gaf me, zomaar vanuit het niets, een complimentje over mijn kleding...slik, bloos....maar eerlijk is eerlijk: wél leuk!
Nog wat giebelig zie ik boeken van de geluksprofessor staan....hmm, daar wil je als "genietcoach"natuurlijk het fijne van weten. Dus bladerde ik het boekje door en las ik het bord wat erbij stond: doe de halve minuuttest met de geluksprofessor (of iets dergelijks)!
Hé, wat gaat er getest worden in zo'n halve minuut? Of  ik gelukkig ben?
Nieuwsgierig vroeg ik dan ook wat dat inhield. De verkoopster vertelde dat de geluksprofessor net weg was, maar een andere man kwam wel even....
Mijn vriendin en ik kregen een exemplaar in onze handen gedrukt en dus moesten we het boek ergens open slaan en gaan lezen...
Ik dacht nog steeds dat er dan een leuke les uit voort kwam...hoe stom kan je zijn!
Want jawel: het was niets anders dan er even in lezen en hopen dat je het zo boeiend vond om het te gaan kopen! Nou, laat maar zitten.....misschien dat de geluksprofessor zelf er een boeiend verhaaltje bij had ofzo...maar ik vond dit nergens op slaan eigenlijk.

Hoewel ik me nog wel afvraag waarom deze man zich geluksprofessor noemt....Jammer dat hij al weg was, dan had ik misschien nog iets van hem kunnen leren?!

Wat ik begreep uit de uitleg is het een roman die ook levenslessen bevat. Of dit echt zo is, geen flauw idee, daarvoor was die halve minuut toch echt te kort ;-)

Maar goed, misschien toch een leuke tip voor de feestdagen?
Bij bol.com vond ik het volgende:

SamenvattingDe geluksprofessor


Cuno Groen, professor aan Nyenrode, heeft bereikt wat hij wilde. Dacht hij. Maar als zijn promotie niet doorgaat, zijn vriendin hem inruilt voor een ander, en hij als succesvolle marketingexpert op zijn retour blijkt, stort zijn wereld in. Cuno vlucht naar Cambridge. In die eeuwenoude universiteitsstad die zoveel briljante geesten heeft voortgebracht, probeert hij het grote geheim van een gelukkig leven te vinden. Maar daarvoor moet hij tot in de diepste krochten van zijn eigen ziel afdalen. De geluksprofessor is een meeslepende, ontroerende en vooral inspirerende roman die haarfijn de tijdgeest blootlegt. Hoe ver mag je gaan in de jacht naar geluk?

2 opmerkingen:

 1. Grmpf.....*grijns*
  Slimme verkooptruc! Ach en met een complimentje per dag heb je eigenlijk ook helemaal geen geluksprofessor nodig, toch?
  In elk geval hield je er een leuke blogpost aan over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hhmm ja jammer dat hij weg was dan he,maar zo een complimentje krijgen is ook altijd wel erg leuk.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!