woensdag 12 november 2014

Vrijwilligerswerk: leuk of niet?

Soms gebeurt het gewoon. Je denkt iets moois in elkaar te zetten (een evenementje, bijvoorbeeld). Je probeert zo goed mogelijk alles te regelen, iedereen er op de juiste manier bij te betrekken en dan.....loopt het gesmeerd maar 1 iemand blijkt niet de rol in het geheel te hebben die ze wilde hebben....
Tja...dat was niet de bedoeling natuurlijk. Dus praat je erover en denk je er klaar mee te zijn......(maar opeens krijg je het toch weer je voeten geschoven)

Ik zie het nogal eens om me heen gebeuren. Mensen die zich uit de naad lopen om dingen goed te regelen voor een vereniging bijvoorbeeld. Ze doen niets anders dan hun best. Hebben echt niet de intentie om anderen te passeren. En dan opeens: commentaar! En meestal ook nog van mensen die zelf het liefst op hun luie .... zitten en alleen maar met het vingertje weten te wijzen!

Soms denk ik dan ook weleens: eigenlijk is vrijwilligerswerk zo af en toe hélémaal niet leuk! Je verdient er niks mee, krijgt alleen maar commentaar, soms voel je je meer slaaf dan.....

Maar gelukkig is dat maar soms. Meestal zijn de mensen blij met wat je doet en dat geeft jou dan weer een goed gevoel!

Vrijwilligerswerk geeft misschien geen geld, maar wel een goed gevoel! Het is volgens mij ooit weleens bewezen dat iets voor een ander doen jou gelukkig maakt! Dus een "mooier geheel" kunnen we niet hebben: zij gelukkig, jij gelukkig!

1 opmerking:

  1. ooit ga ik het ook doen,maar nu even niet,mij lijkt het erg leuk om bij de ouderen vrijwilligerswerk te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert!