maandag 28 december 2015

Droom groot....maar doe het rustig aan!

In het groot dromen: waarom niet? Stel je lekker voor wat je zou willen bereiken. Geloof in je dromen! Ook als je heel veel beren op de weg ziet....die beren zijn immers te  verjagen ;-)
Als je uitgaat van het "ooit" bereiken van je doel, dan ga je automatisch ernaar leven. En daarmee komt het doel meteen een stukje dichterbij. Stel: je wilt vertaler worden, maar je hebt er totaal de papieren niet naar én geen financiële middelen om een opleiding te volgen. Ga je ervoor? Dan hou je vanzelf opleidingen in de gaten (en vind je leuke aanbiedingen), vergaar je informatie doordat je toch erover leest op internet, en zachtjes aan komt je doel toch dichterbij. Je leest boeken in de taal die jouw aanspreekt, je zoekt naar andere mogelijkheden enz.

Daarnaast is dromen ook gewoon leuk, zolang het niet jouw huidige geluk in de weg staat. Als je nergens meer van genieten kan omdat het niet bij jouw droom hoort..dan ben je natuurlijk wel fout bezig. Maar geniet van je droom, en pin je er niet zodanig op vast dat alles er mee valt of staat. Geniet van de reis naar die droom toe. En eigenlijk is het dan niet eens belangrijk meer of die droom ook werkelijk zo uitkomt....
afb. morguefile.com
O ja, tegenwoordig lijkt het soms wel alsof je groot MOET dromen. Onzin natuurlijk: als jij niks meer of anders wil dan wat je hebt, dan mag je uiteraard gewoon dik tevreden zijn! Het is natuurlijk voor ieder op zich of je dromen wilt of niet. Waar ik alleen wel graag wat over zeg: mensen die klagen , maar er zelf niks voor willen doen om dingen te veranderen, die zijn een heel ander verhaal. Klagen is makkelijk: maar de verandering bij jezelf neerleggen vraagt om actie én geeft een prachtige kans om dingen echt te veranderen!

Gaan de dingen anders dan jij zou willen? Dan kan je klagen en in hetzelfde ongelukkige hoekje blijven zitten. Je kan ook opstaan en ervoor gaan. En daarbij helpt het ook al om de situatie positief te benaderen! Vaak opent dat al heel veel nieuwe inzichten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert!