maandag 8 augustus 2016

Soms zijn de eenvoudige dingen nog leuker dan dure uitjes....

Vakantie betekent toch vaak leuke dingen doen. Toch? Maar helaas kosten veel leuke dingen ook veel geld. En dat kan je toch weerhouden om zulke uitjes te ondernemen. Maar met hele eenvoudige dingen bereik je soms gewoon hetzelfde effect. (Zo niet: beter!) Want het hoeven niet altijd achtbanen te zijn die je een heerlijk gevoel geven.

Hou je wel van de natuur? Dan is het helemaal simpel. Stap op je fiets en ga eens een kant op waar je niet komt in je dagelijkse bezigheden. Fiets rond alsof je heerlijk op vakantie bent en bekijk de omgeving aandachtig. Zie de vogeltjes, de mooie plantjes, pik een terrasje en vooral: neem er gewoon alle tijd voor. Niet denken aan alle klusjes thuis: dat doe je op vakantie ook niet!

Meer een stadsmens? Doe eens een wandelroute door de stad, die je langs oude gebouwen/historische plekken leidt. (zulke routes zitten nog wel eens gratis bij de krant of staan in een tijdschrift. Uitknippen en bewaren!) Ga mensen kijken op een zonnig terrasje. Of zak met je eigen spulletjes neer in het stadspark! Net zo leuk én goedkoper!

Zwemmen in de vrije natuur, fietsen met de picknickmand achterop (of voor....) en ergens zomaar neerploffen, Wandelen tot je erbij neervalt.... Maar vooral: ontdekken! De dingen die je normaal voorbij loopt, aandachtig bekijken.
afb. Morguefile.com
Met kinderen? Vaak zijn er hele leuke speelplekken, gewoon in de stad of een dorp, waar je niks voor hoeft te betalen. Informeer eens hier en daar. Of vraag het op facebook ofzo. Picknickmand mee en gewoon heerlijk genieten. Of zet je tentje op in eigen tuin! Succes verzekerd.

Mijn kinderen vonden het altijd leuk om restaurantje te spelen. Boots een terrasje na in eigen tuin en laat de kinderen het restaurant runnen. Bestelling opnemen, het drinken serveren met een lekker koekje (ofzo) en afrekenen.

Ga met de kinderen fietsen en laat ze zelf de picknickmand in orde maken. Neem een bal mee om onderweg ook nog even lekker te ballen.

Oudere en jongere kinderen? De oudere kinderen zetten een speurtocht uit, die de jonkies (met jou) lopen. Een speurtocht naar de ijssalon, ofzo.

En jullie? Hebben jullie nog leuke, goedkope ideetjes?


2 opmerkingen:

  1. Blotevoetenpaden vind ik helemaal leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die zijn idd leuk. Maar helaas hier in de buurt niet echt aanwezig.... In Duitsland heb ik ze ook wel eens gedaan.

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert!