De liefde verspreiden in tijde van Corona

Toen Corona begon, of beter gezegd, de crisis in ons eigen landje, kwamen er opeens diverse lieve acties van de grond. Ergens, heel naïef waarschijnlijk, hoopte ik dat er toch nog iets moois uit deze crisis zou ontstaan. Dat we eindelijk zouden gaan beseffen dat we er voor elkaar moeten zijn. Helaas is de praktijk anders…

Ieder voor zich?

Nu, een half jaar later, staan mensen lijnrecht tegenover elkaar. Veel mensen zijn aan de ene kant tot inzicht gekomen dat de rust die ze door de crisis ervaren hebben, veel beter voor ze is. Hun ogen zijn geopend en ze proberen die vast te houden… Aan de andere kant snakken veel mensen naar het oude normaal. Waar we met elkaar op een kluitje de beest uit konden hangen, konden knuffelen met wie we maar wilden en waar we overal spontaan ons konden vertonen. Logisch, alleen betekent het simpelweg ook dat er meer mensen besmet zullen raken. Geen hogere wiskunde, volgens mij. Ja, natuurlijk wil ik ook dat alles weer gewoon zou zijn. Maar: schijt hebben aan alles en gewoon je leven leven is hetzelfde als de ander dus gewoon maar laten stikken. In sommige gevallen zelfs letterlijk. Als we nu eens wel met z’n allen ons verstand zouden kunnen gebruiken?



Een vorm van liefde

Je wel aan de afstandsregels houden is daarmee dus eigenlijk ook een vorm van liefde. Misschien niet zoals jij het in je hoofd hebt, want jij (en de meeste mensen) willen daar lichamelijk contact bij. Een arm om je heen, een lieve knuffel, een zoen of wat dan ook. Maar in rare tijden kan ook de liefde opeens even raar verspreid moeten worden. En zolang je dit als een vorm van liefde ziet, is dat toch helemaal zo raar nog niet?



De liefde voelen

Heb je behoefte aan een vriendschappelijk woordje, het laten voelen dat je om de ander geeft en dat jij (of de ander) ertoe doet? Wat dacht je van deze ideetjes?

·        - Stuur eens spontaan een kaartje met een lief woordje. Ook al zie je elkaar echt wel in het echt

·        - Bel eens lekker ouderwets op in plaats van een appje

·         -Laat een cadeautje of een bloemetje bezorgen. Zomaar, enkel en alleen omdat je om die ander geeft

·        - Ga eens op de thee bij een oudje in de straat (als je gezond bent uiteraard)

·         -Meld je aan voor vrijwilligerswerk en zet je in voor de ander. Iets voor een ander doen maakt ook jou gelukkig!

·         -Een heerlijke wandeling met een vriend(in): lekker buiten én alle tijd om bij te kletsen

·         -Vertel eerlijk hoe je je voelt en zet je masker eens af… (die figuurlijke dus 😉)

·         -Maak een moodboard van wat je graag zou willen en laat je erdoor inspireren

·         -Lach gewoon eens vriendelijk naar andere mensen en begrijp waarom de één te dicht langs je loopt (oeps, even vergeten…) en de ander gewoon echt bang is en dus in een wijde boog om je heen loopt. In beide gevallen heeft het niets met jou persoonlijk te maken!

 

Veel liefs en een dikke knuffel van mij!

Wil




















Afbeeldingen van Gerd Altmann via Pixabay

Reacties