Simpelweg gelukkig zijn...

Dromen zijn mooi.....zolang ze je maar niet in de weg staan! Misschien droom je wel van een huisje in Frankrijk: heerlijk, lekker doen! Maar ga niet lopen balen omdat dat je nog steeds niet is gelukt!

Vaak willen we zoveel, dat het nooit mogelijk is om dat alles te bereiken. En vaak zie je dan ook nog eens dat als we hebben wat we wilden, we nog méér willen en nog altijd niet tevreden zijn.
Dus vandaag mijn tip: wees gewoon eens blij met dat wat je hebt! Dromen van meer prima, maar zie het als een mooie weg om te gaan en niet als doel.
Kijk eens om je heen en zie al het moois wat het hier en nu je biedt!
afb. morguefile.com

Tips hoe dat gaat lukken?
1. Schrijf eens op wat je mooi vindt. Valt het je op dat die polders toch eigenlijk ook wel mooi zijn? Opschrijven, fotootje erbij.....Doe dit met "alles" uit je dagelijks leven en ontdek hoeveel dat eigenlijk is!

2. Verplicht jezelf iedere dag tien minuten (of langer natuurlijk) niks te doen en alleen maar te genieten van je koffie, de stilte, de kinderstemmetjes, muziek of wat dan ook.

3. Hol niet overal voorbij maar kijk, voel, proef de dag. Gebruik je zintuigen bewust bij wat je doet!

4. Negatieve gedachten standaard ombuigen in een positieve! De luidruchtige man is niet irritant aanwezig, hij is een gezellige prater! Het drukke kind is lekker enthousiast. De hete koffie is tenminste geen lauw bakkie enz. Slaat misschien soms nergens op in eerste instantie, maar het verandert wel jouw gevoel! Probeer maar eens uit!

5. Voel je een toerist in je eigen stad/dorp. Kijk eens naar de dingen zoals je zou doen als je op vakantie bent!

Fijne dag allemaal!


Reacties

 1. Mooi stukje! Ik probeer me er standaard bewust van te zijn dat ik heel erg tevreden mag zijn met wat ik heb en dat iedere dag wel iets moois in zich heeft. Al is het maar een lekkere kop thee. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens.
  de mensen rennen tegenwoordig te vaak voorbij aan al het moois wat ze al wel hebben....
  groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens.
  de mensen rennen tegenwoordig te vaak voorbij aan al het moois wat ze al wel hebben....
  groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert!