Door welke bril kijk jij?

Tegenwoordig lees ik regelmatig boeken die te maken hebben met het onderwerp van mijn blog. Vaak staan ze in de bieb onder het kopje: zelfverwerkelijking. Raar woord, vind ik eigenlijk. Want het klinkt mij in de oren dat je dus voor die tijd nog niet werkelijk besta....Maar goed, dat terzijde.
Ik volg niet echt een stroming ofzo, maar lees eigenlijk alles wat ik vinden kan. En eigenlijk valt me dan toch wel op dat of je nou spiritueel bezig bent of gewoon via wetenschap of wat dan ook: het komt grotendeels gewoon op hetzelfde neer. Alleen bekijk je de dingen door de bril die je draagt..en dus geef jij er een uitleg aan die het beste bij jou past. Is dat erg? Welnee, alleen pas ik wel op met het beweren dat alleen mijn ideeën de juiste zijn ;-)

Praktisch alles draait toch om positiviteit, liefde en zelf (en die mis ik zo af en toe nog wel eens ) vind ik dankbaarheid er ook bij horen. We doen er nog een schepje "aandacht voor het nu" bij en dan zijn we al een goed eind op weg. Waar de één de uitkomst als een spiritueel cadeautje ziet, kan de ander het verklaren door jouw eigen bewustzijn, die jou zo manipuleert dat alles goed komt (even simpel gezegd).

Wie er gelijk heeft? Misschien wel iedereen. Want is het niet gewoon een ander naampje geven aan precies hetzelfde.....Zelf denk ik wel dat we zelf meer doen dan we denken. Je eigen brein kan heel veel voor je doen, zelfs zonder je dat echt bewust bent, denk ik. Maar...zo ver gaan wat sommige beweren dat je echt alles zelf in de hand hebt? Nee, dát is me nou weer net een stapje (of twee, of drie) te ver, eigenlijk.

Mijn tip van vandaag, is eigenlijk heel simpel: door welke bril jij ook kijken mag: wees positief, lief en dankbaar! Dan komt genieten vast vanzelf wel!

afb. morguefile.com

Reacties

  1. Wat interessant om te lezen dat jou hetzelfde opvalt. Het spirituele lijkt steeds wetenschappelijker te worden en de wetenschap steeds spiritueler.
    Zelf heb ik het spirituele nooit als zweverig gezien. Voor mij is spirituele en het aardse onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het een bestaat niet zonder het andere.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert!