Hier en nu: gewoon genieten!

Het begon met een ritje door de regen richting het pretpark. Het zag er niet echt veelbelovend uit, maar ja, ik had beloofd dat we zouden gaan. En het vriendje wat mee mocht kon alleen die dag. Vlak voordat we er waren begon het ook nog eens te hagelen... Ach, we zien wel. Is het in ieder  geval niet druk, probeerden we elkaar moed in te praten. Maar blijkbaar waren de weergoden op onze hand, want nadat we de auto verlaten hadden viel er geen druppel meer (op een enkele spetter na tijdens lunchtijd: nou ja, dan gaan we gewoon even eten!) en kwam zelfs het zonnetje erbij.

De jongens vermaakten zich prima. Van de ene attractie holden ze alweer naar de volgende. Moeders sjokte er vrolijk achter aan (allang blij dat ik niet in de achtbaan hoefde: toch handig zo'n vriendje mee!). Ik zakte tijdens het wachten gewoon lekker neer op een bankje in het zonnetje, zwaaide vrolijk naar de jongens als ze langs zoefden in weer een andere achtbaan o.i.d. en tussendoor las ik gewoon even lekker mijn e-book op mijn telefoon!

Genieten hoeft inderdaad helemaal niet moeilijk te zijn. Gewoon simpelweg genieten van de lol van de ander (en dan zeker als het om je eigen kind(eren) gaat!) is vaak al genoeg. Zij blij, jij blij!
Gewoon genieten van het eerste zonnestraaltje op je gezicht of alleen al het feit dat de hagelbuien over zijn...( en het bleek maar weer: je vooraf druk maken heeft geen enkele zin!)

Als je er open voor staat kan je genieten van de meest eenvoudige dingen. Laat je niet opjagen door alles wat nog moet: dat loopt (helaas 😉) niet weg. Je bent er hier en nu en dat is het enige waar je op dat moment iets mee kunt. Je druk maken over het telefoontje wat je morgen moet plegen heeft geen enkel nut. Je kunt er hier en nu niets aan doen. Dus ontspan en geniet gewoon van wat er nu gebeurt!

Reacties

  1. ja he,klopt helemaal,als de kinderen plezier hebben kan ik daar ook zo van genieten en dan kan ik echt heerlijk naar ze kijken,en ja zeker fijn voor je dat er een vriendje mee was.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je reageert!