Genieten van de zon

De zon geeft kracht, niet alleen aan de natuur, maar ook aan ons. Nu zijn we natuurlijk ook gewoon een onderdeel van de natuur…dus zo raar is dat niet. Veel mensen genieten van het verblijven in de zon, wat helemaal niet moeilijk is om te begrijpen. Maar we worden zo op ons hart gedrukt dat te veel zon slecht is voor je huid en je er risico op kanker door loopt, dat je je soms gewoon schuldig voelt. Maar wist je ook dat je de zon juist nodig hebt? Vaak horen we verhalen over uitkijken met zonnen en dat soort dingen, dus bij deze juist een ode aan onze zon!

De mooie kanten van de zon

Vind je het ook zo fijn om lekker in een zonnestoel, of nog beter: lekker wiebelend in je hangmat, te luieren in de zon? Mooi muziekje erbij of juist luisterend naar de vogeltjes om je heen. Een goed boek of juist een beetje dagdromen (meditatief momentje kan ook nog!). Het goede leven dus. Niks mis mee (zolang je jezelf maar goed insmeert!). De zon geeft ons mooie dingen. Het maakt ons niet alleen vrolijk, het is ook gewoon goed voor je:

  • Je hebt de zon nodig om vitamine D aan te kunnen maken
  • Sommige huidproblemen zijn juist gebaat bij zonnestralen. Hierbij kan je denken aan zaken als acné of eczeem
  • Door de UV-stralen heb je minder last van spanning, wat weer goed is tegen hart- en vaatziekten

     Spiritueel naar de zon kijken

Spiritueel kan je het nog verder trekken. De zon staat voor levenskracht en als je je daar voor openstelt kan je dat zelf ook zeker zo ervaren. Bloemen en planten hebben daadwerkelijk de zon nodig (of in ieder geval haar licht) om te kunnen groeien. Zonder zonnelicht (per plant verschillend of dit direct zonlicht is of juist niet) kunnen ze niet. Een jaar waarbij water óf zon ontbreekt betekent wel degelijk een jaar met minder goede oogsten. Naast die levenskracht kan je ook de zonnewarmte zien als een koestering. Ook daaruit kan je troost putten. Er wordt van je gehouden, zeg maar.Manieren om te genieten van de zon

Hoe kan je dus genieten van de zon? Dat is uiteraard simpel te beantwoorden. Lekker op het water, in je tuin, op je balkon of op het strand. Nou ja, gewoon overal buiten natuurlijk. Zin in een heerlijk relaxte manier van buiten zijn en genieten? Een hangmat of hangstoel is één van de manieren om heel relaxed te genieten. Tropilex heeft hele leuke hangmatten en – stoelen, waarbij je van de kleuren alleen al vrolijk wordt. Pas de kleur aan aan de rest van je tuinspulletjes en je hebt een prachtig decorstuk extra, waar je ook nog eens heerlijk van genieten kunt. Naast een hangmat kopen kan je ook kiezen om bijvoorbeeld een schommelbank te kopen (leuk om met elkaar op te zitten en uren te kletsen met je beste vriendinnen). Een zwembad in je eigen tuin is tegenwoordig ook gewoon voor iedereen mogelijk. Uiteraard hangt het allemaal af van jouw eigen voorkeuren. Maak een mooi hoekje in de tuin waar je echt kunt bijkomen van de drukte van alledag en maak er bewust een ‘me-time momentje’ van!Wel verstandig zonnen!

Wellicht ten overvloede, maar het blijft uiteraard wel belangrijk dat je verstandig zont. Smeer je goed in, vermijd de zon als hij op z’n hoogste punt staat (begin van de middag) en overdrijf de tijd niet! Goed insmeren wil ook zeggen regelmatig insmeren! En met de juiste factor, uiteraard. Voor de gezondheidspunten is op zich een kwartiertje per dag al voldoende! Je kunt natuurlijk wel gewoon buiten genieten van het schouwspel van de zon en toch ook de warmte, terwijl je in de schaduw zit! Hang je hangmat op een plek waarbij je niet in de felle zon hangt, zodat je lekker zonder problemen kunt wegdromen! En smeer je toch ook dan nog maar wel even in…

 

Bron gezondheidsvoordelen: RTL nieuws
Afbeeldingen van Ben Kerckx via Pixabay en van Daniela Dimitrova via Pixabay

Reacties