Als er niets meer mag met Kerst

We leven in een rare tijd, daar zullen weinig mensen het mee oneens zijn. Maar als we verder erover praten komen we op veel onenigheid uit. De één vindt de maatregelen te soepel, de ander vindt dat we ondertussen in een dictatuur leven. En dan nog al die meningen daar ergens tussenin. Nu wil ik hier die discussie helemaal niet voeren. Daar heb ik al eerder een blogje over geschreven. Maar ik wil wel proberen om eens anders te gaan kijken naar de situatie waarin we zitten...


Lockdown met Kerst?

Op het moment van schrijven hangt er een lockdown boven ons hoofd en horen we vanavond dus wat de maatregelen nu echt gaan zijn. Er wordt ergens nog wel beloofd dat er met Kerst iets meer zal mogen, maar Oud en Nieuw dus juist niet. Ik  hoor nu al de kritiek die gaat komen. Maar voordat je gelijk gaat gillen: probeer nu eens de andere kant te zien! En dan bedoel ik dit keer even niet de kant van de zwakken in onze samenleving en het proberen te voorkomen dat Corona zich verspreidt. Maar denk ook eens om wat betreft de situatie op zich voor jou persoonlijk!

Lang leve een rustige Kerst...

Hoe vaak hoor je mensen niet verzuchten dat Kerst vol zit met verplichtingen? Nou dan: neem het er dit jaar dus eens van zonder je schuldig te hoeven voelen richting anderen. Er kan en mag gewoon niet zoveel. Neem de kans waar om Kerst eens alleen met je partner of gezin te kunnen vieren! Even geen familiediners, maar lekker met je allerdierbaarste koppeltje bij elkaar zijn. Maak het lekker gezellig met elkaar. Zoek naar iets wat jullie allemaal leuk vinden om te doen en ga zo maar door. Voor Mamaliefde schreef ik daar een artikel over, waar je misschien wat inspiratie uit kan opdoen!


Geen ingewikkelde diners of juist wel...

Ben je helemaal geen fan van in de keuken staan? Nu, dan kom je daar dit jaar ook weer mooi vanaf. Of mis je dat nu juist wél? Waarom zou je niet voor je gezin iets bijzonders maken? Ga eens met je partner of je kinderen om de tafel zitten en plan een heerlijk menu met elkaar. Vinden je kinderen het leuk om te helpen? Helemaal super toch?! Natuurlijk kleed je ook de tafel gewoon keurig netjes aan. Versier je je huis helemaal in Kerstsferen (maar dat heb je vast al gedaan ondertussen...), Je kunt gewoon alles lekker doen net als anders, alleen dan met een kleiner groepje. Is dat nu echt zo erg?

Alleen met Kerst

Uiteraard blijft het gemis er wel. Gelukkig hebben we Zoom en andere mogelijkheden om toch met elkaar contact te hebben. Dus waarom niet met de andere familieleden (of wie je gewoon was om te zien) via Zoom of wat dan ook afspreken tijdens het diner. Hanteer hetzelfde menu, bijvoorbeeld, en wees zo toch een beetje bij elkaar!


Vrijgezellig Kerst vieren..

Vijgezel zijn en toch gezellig Kerst vieren? Tja, dan wordt het verhaal inderdaad weer anders. Maar zoals het er nu naar uitziet mag je toch echt nog 3 mensen van buiten je huishouden naar binnen halen. Zoek drie leuke mensen uit ;-) en zorg gewoon dat je met elkaar iets leuks ervan maakt. Wie weet blijkt een kerst anders dan anders wel minstens net zo leuk...



Afbeeldingen van Jill Wellington via Pixabay






Reacties